Szálláshelyfejlesztési tippek vidéki vendégház tulajdonosoknak AI segítségével

 1. Személyzet hiánya

Az utóbbi időben egyre nehezebb megtalálni az ágazatban dolgozó megfelelő szakembereket.

 1. Digitális fejlesztések hiánya

A digitális technológia fejlődése miatt egyre fontosabb a szálláshelyek digitális fejlesztése. Az online jelenlét fontos, és a vendégek előszeretettel használják az online szolgáltatásokat. Ma már elengedhetetlen, hogy a szálláshelynek legyen egy jól működő saját weboldala és digitális stratégiára.

 1. Változó utazási szokások

Az utazók igényei változnak, és a szálláshelyeknek minél gyorsabban és rugalmasabban kell alkalmazkodniuk hozzájuk, hogy ebből versenyelőnyt kovácsolhassanak.

 1. Fenntarthatóság

A fenntartható turizmus egyre fontosabbá válik, és a vendégek előszeretettel választják azokat a szálláshelyeket, amelyek aktívan részt vesznek a környezetvédelemben, társadalmi felelősségvállalásban, illetve akik megtalálják a saját egyedi módját annak, hogy vállalkozásukat hosszú távon fenntarthatóvá tegyék.

 1. Árverseny

A szálláshelyek közötti árverseny egyre élesebbé válik, egyre nehezebb kitűnni a tömegből. Meglátásom szerint a vidéki vendégházak versenyereje a tudatosságban és a rezilianciájukban keresendő.

 1. Adminisztráció

A szálláshelyeket rengeteg bürokratikus adminisztráció terheli, ami sok időt és energiát igényel. Egyre hatékonyabban kell beosztani a forrásokat, egyre tudatosabban érdemes használni a technológiai vívmányokat, a digitalizáció eszközeit.

 1. Szezonalitás

A vidéki szálláshelyekre jellemző, hogy szezonálisan működnek, és szálláshely-tulajdonosként meg kell találnod a módját, hogy a szezonon kívüli időszakban is nyereséges maradj.

 1. Étkezési lehetőségek hiánya

Sok vidéki szálláshely környékén nincs a szálláshely színvonalának megfelelő étterem választék, így megnehezítve a vendégek ellátását és a desztináció vonzóvá tételét.

 1. Konkurencia a közeli városokban

A vidéki szálláshelyek a konkurens városi szálláshelyekkel is versenyeznek, akik számos szolgáltatást kínálnak és könnyen elérhetőek.

 1. Finanszírozási nehézségek

A vidéki szálláshelyeknek nehéz lehet megszerezni a szükséges finanszírozást a fejlesztésekhez és a bővítésekhez.


Összefoglalás:

 1. Személyzet hiánya
 2. Digitális fejlesztések hiánya
 3. Változó utazási szokások
 4. Fenntarthatóság
 5. Árverseny
 6. Adminisztráció
 7. Szezonalitás
 8. Étkezési lehetőségek hiánya
 9. Konkurencia a közeli városokban
 10. Finanszírozási nehézségek

+ 1 : Ezt a bejegyzést AI segítségével írtam. Sokkal gyorsabb, ugyanakkor személytelen is. Én magam nem vagyok híve a személytelenségnek, de alkalmazkodom a fennálló trendekhez, igazodom a Google keresőmotorjához, a közösségi médiafelületek algoritmusaihoz és ahhoz a trendhez, hogy az információ szabadon elérhető bárki számára gyakorlatilag bármikor, ingyen.


Minden szolgáltatásom annak a (leendő) szálláshely tulajdonosnak szól, aki nyitott az újdonságokra, szeret tanulni és szeret első lenni. Kész elhagyni a kitaposott utat annak érdekében, hogy megalkossa a sajátját. A legnagyobb vágyam, hogy egy napon a turizmusban annyira alapvető érték legyen a vendégszeretet, hogy ez alapozzon meg minden vállalkozói döntést is. Küldetésem, hogy megmutassam, hogy milyen hatalmas erő rejlik az ember, és környezete kölcsönhatásában. Gyetvai Éva vagyok, lakberendező, idegenforgalmi közgazdász, vállalkozásfejlesztő- szálláshelyfejlesztő, a Gyetvai Design megálmodója. Tudj meg még többet a TUDATOS SZÁLLÁSHELYFEJLESZTÉS – lakberendezésről, online marketingről és fenntartható turizmusról vidéki szálláshely- tulajdonosoknak című szakmai e-bookomból.